Bekijk alle cursussen en congressen

Er zijn 7 aankomende evenementen
Als eerste erbij zijn?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Wilderness Medicine, Paul S. Auerbach

Het standaardwerk op het gebied van de Wildernis- en Expeditie geneeskunde van Dr. Auerbach, oprichter van de Wilderness Medical Society. Wilderness Medicine is een uitgebreid tekstboek waarin alle mogelijke aandoeningen en traumata de revue passeren, prettig geschreven en rijk geïllustreerd met full color afbeeldingen. Dit boek kan niet ontbreken in je collectie!

Het boek is o.a. hier te bestellen voor 175,- Euro.

Advanced Wilderness Life Support Manual, Richard Ingebretsen

Advanced Wilderness Life Support Manual is het studieboek waarin stapsgewijs de AWLS-methodiek besproken wordt. Aan bod komen praktische handreikingen voor preventie, diagnostiek, behandeling en evacuatie bij medische ongevallen in een setting met beperkte middelen. Daarnaast komen inhoudelijke zaken als duikgeneeskunde, hoogteziekte, hypo- en hyperthermie, bijten en steken en nog veel meer aan bod. De inhoud van dit boek wordt gebruikt als leidraad voor het theoretische gedeelte van onze AWLS cursus. Elke cursist krijgt dit boek thuisgestuurd bij inschrijving voor de cursus.

Oxford Handbook of Expedition And Wilderness Medicine, Chris Johnson et al.

Dit handboek past altijd in je rugzak of medische kit en bevat alle informatie die je nodig hebt om gezondheidsrisico’s te minimaliseren, gezond te blijven en onverwachte medische problemen het hoofd te bieden als je op pad bent ver weg van de bewoonde wereld.

Onder andere hier te koop.