Toegevoegd aan je winkelwagen

Ik ga bestellen Verder winkelen
Als eerste erbij zijn?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.
Wilderness First Responder (WFR)
Cursus
21-01-2017 t/m 29-01-2017

De internationaal gecertificeerde Wilderness First Responder (First Aid), sneeuwkunde en oriëntatie in de winter in 10 dagen behandeld door expeditie artsen van Outdoor Medicine en gediplomeerde gidsen van 360 °.

Dé ideale combi-opleiding waarin theorie en praktijk samen komen. Ben jij op zoek naar een internationaal erkend EHBO-diploma voor je werk, naar meer ervaring om veilig door de (winterse) bergen te gaan of naar verdieping van je kennis? Heb je geen specifieke medische voorkennis? Samen met de expeditie-artsen van Outdoor Medicine heeft 360 ° een opleiding gemaakt die garant staat voor uren (ervarend) leren, discussies, plezier én buiten zijn. Na 3 theorie-dagen in Nederland en 7 dagen theorie en praktijk vanuit luxe chalet in de Écrins ben je gecertificeerd Wilderness First Responder en heb je meer kennis over het ‘gaan door winters landschap’.

Locatie

De combi-cursus vindt plaats in Nederland en de Franse Écrins. In Nederland staan 3 theoriedagen gepland in het midden van het land. Op deze dagen worden seminars door artsen van Outdoor Medicine verzorgd. De praktijkweek is in het catered chalet Alpelune, in Puy Saint Vincent. Vanuit hier gaan we op sneeuwschoenen tochten maken. Het ‘Parc National des Écrins’ is een Frans nationaal park met indrukwekkende toppen en vele tochtmogelijkheden. De topografie en de omstandigheden van de Écrins bieden een perfect podium om tijdens de praktijkweek aan meerdere onderwerpen vanher gaan door ‘winters landschap’ aandacht te besteden. Denk hierbij aan tochtplanning, lawinekunde, groepsdynamica, bouwen van een noodbivak etc. We passen we de geleerde EHBO-kennis toe in het veld. Je krijgt de kans je eigen tocht te plannen, te leiden en te ervaren hoe het is om ‘voorop’ te lopen.

Alpelune

De week start op zaterdagavond in Alpelune met het diner. Met een korte kennismaking en introductie van de week blikken we vooruit. Vanaf zondagochtend staan leren, delen, plezier hebben en genieten centraal. We worden uitstekend verzorgd en slapen op meer-persoonskamers met eigen douche/bad en toilet. Ter ontspanning is er een sauna en staat de jacuzzi buiten klaar. De seminars, voorbereidingen en evaluaties van de dag vinden in de grote woonkamer plaats. Een uitgestoken hand wordt door de mensen van Alpelune zeer gewaardeerd en past in de ‘ethiek van de bergen’.

Voor wie

De Mountain Winter Course is voor iedereen die affiniteit heeft met de buitensport

en wie meer kennis en ervaring op wil doen om veiliger door de (winterse) bergen te gaan. De cursus is toegankelijk voor deelnemers van alle niveau’s, de groepen worden ingedeeld naar kennis & ervaring, zodat iedereen aan het einde van de cursus zoveel mogelijk heeft geleerd en gedeeld. Eerdere ervaring met bergsport of EHBO is geen vereiste.

Door wie

De Mountain Winter Course wordt georganiseerd door de International Mountain Leaders van 360 °, in samenwerking met de artsen van Outdoor Medicine. Ontstaan uit de wens om met gelijkgestemden een ‘volgende stap’ te maken, hebben wij met de combinatie van theorie – praktijk én ervaring – certificering een cursus gemaakt voor de bergsporter en professional.

De Mountain Winter Course is uniek omdat ..

·             de internationaal erkende WFR-course wordt gegeven door artsen van OM;

·             (examen is inclusief: bij voldoende resultaat ontvang je het certificaat)

·             International Mountain Leaders begeleiden de tochten;

·             luxe verzorging tijdens de Alpenweek;

·             leren door te doen tijdens scenario’s;

·             elementaire keuzes maken bij First Aid in de bergen;

·             brede doelgroep met verschillende invalshoeken;

·             lage drempel omdat WFR voor iedereen bedoeld is en …

·             we sneeuwschoenen gebruiken voor het praktijkgedeelte.