Bekijk alle cursussen en congressen

Er zijn 5 aankomende evenementen
Als eerste erbij zijn?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

AWLS-ervaring

Jij bent arts, dus als er zich een medisch probleem voordoet mag jij het oplossen. Ook op een piek in de Pyreneeën of duikend in het Great Barrier Reef. Eind april 2018 heb ik de AWLS-cursus van Outdoor Medicine gedaan. Wat gaaf en leerzaam. Een goede voorbereiding voor iedereen die iets van plan is als expeditie arts, maar ook een fijne achtergrond voor elke arts die wel eens buiten zijn huis of spreekkamer komt. Als arts krijg je nu eenmaal de verantwoordelijkheid als er zich een medisch probleem voordoet, waar dan ook.

Door ervaren expeditie artsen word je op de hoogte gebracht van de belangrijke zaken als arts in de wildernis. De afwisseling van theorie en praktijk, een leuk Outdoor Medicine-team en een enthousiaste groep deelnemers maakt dit een uiterst goed besteed driedaags feestje. Zowel basisartsen, specialisten, huisartsen en tropenartsen zijn hier op hun plaats!

Tom gaat Cycle for Plan – Malawi, op medisch gebied begeleiden. Dit is een fietstocht van 7 dagen, 550 kilometer, op de Mountainbike dwars door Malawi. Naast een persoonlijke uitdaging door een prachtig land, zamelen de deelnemers sponsorgeld in voor projecten gericht op het voorkomen van het uithuwelijken van kinderen.