Bekijk alle cursussen en congressen

Er zijn 5 aankomende evenementen
Als eerste erbij zijn?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Outdoor Medicine verzorgt medische begeleiding en advies aan individuen of groepen die in het kader van een expeditie, sportieve uitdaging, avontuurlijke reis of vrijwilligerswerk naar een bestemming reizen met beperkte toegang tot medische faciliteiten, waar dan ook ter wereld.

We helpen bij de medische voorbereiding, we geven een pre-travel advies en we kunnen medisch advies op afstand geven. Daarnaast kunnen we expeditie artsen verzorgen die als medisch begeleider op de expeditie zelf meegaan.

Voorbereiding – Screening en advies

Voorkomen is beter dan genezen, zodoende zal er een gedegen screening van de expeditieleden plaatsvinden voorafgaande aan de reis. Hierbij beoordelen we de deelnemers, op basis van een vragenlijst op basis van de te verrichten activiteiten en de locatie en condities waarin deze plaats gaan vinden. De LCR-geregistreerde reizigersgeneeskundigen binnen onze gelederen denken mee over de uitdagingen van in relatie tot de locatie en de geldende richtlijnen.

De screening lijdt tot een persoonlijk advies op maat, inclusief medicatierecepten en adviezen ten aanzien van benodigde materialen voor de medische kit die meegaat. In overleg kunnen we een degelijke waterdichte en shockproof medicijnkoffer leveren gevuld met (basale) medicatie en verbandmiddelen, inclusief een medicatiehandleiding. De inhoud van deze medische kit is afhankelijk van de groepsgrootte, de bestemming en de medische knowhow (cursuspagina Outdoor Medicine) van de groep en/of de reisleider.

Begeleiding op afstand of Expeditie-arts mee

Op afstand zijn we in staat om 24/7 medisch advies te geven via (satelliet)telefoon of app service. Op het moment dat er zich iets voordoet op locatie kunnen we advies geven aan de hand van de eerdere screening en medicatie die mee is op expeditie. We zullen in samenspraak tot een medisch verantwoord handelen komen wat kán betekenen dat er een evacuatie ingezet moet worden.

Ook kunnen we de medische begeleiding tijdens de expeditie verzorgen door een arts mee te sturen: onze artsen zijn gespecialiseerd in het verlenen van zorg in een setting met beperkte middelen. Op locatie zijn onze artsen volledig zelfredzaam en hebben ze de beschikking over een complete medische kit met een uitgebreid assortiment aan medicatie en noodmaterialen. Onze artsen hebben ervaring in de Poolgebieden, de Himalaya, woestijngebieden en op zee.

Hoogteziekte

Door de samenwerking met Maatschap Hoogtegeneeskunde Nederland zijn hoogte gerelateerde problemen een speciaal aandachtspunt. We adviseren bergsporters en reisleiders die naar grote hoogte gaan en hierbij een reële kans hebben op deze problemen.

Geïnteresseerd in onze dienstverlening of vragen? We denken graag mee!
Neem contact met ons op over de mogelijkheden.
Aan deze dienstverlening zijn kosten verbonden.