Bekijk alle cursussen en congressen

Er zijn 5 aankomende evenementen
Als eerste erbij zijn?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Outdoor Medicine geeft medische begeleiding en advies aan groepen die zich in het kader van een expeditie, avontuurlijke reis of vrijwilligerswerk naar een bestemming reizen met beperkte toegang tot medische faciliteiten. We kunnen helpen bij de voorbereiding, medisch advies geven op afstand of een getrainde expeditiearts leveren als medisch begeleider op de reis zelf.

Expeditiearts

Onze artsen zijn gespecialiseerd in het verlenen van acute zorg in een setting met beperkte middelen. Daarnaast kunnen zij ervoor zorg dragen dat alle deelnemers goed voorgelicht op reis gaan, met betrekking tot onderwerpen als bijvoorbeeld hygiĆ«ne, vaccinaties en veel voorkomende problemen. Daarnaast zullen medicatiegebruik en voorgeschiedenis besproken worden. Hierdoor wordt de kans op medische problemen op reis zo klein mogelijk. Onze artsen zijn volledig zelfredzaam en hebben de beschikking over een complete medische kit met een uitgebreid assortiment aan diverse verbandmaterialen en medicatie. Onze artsen hebben ervaring in de Poolgebieden, de Himalaya, woestijngebieden en op zee.

Advies

Outdoor Medicine geeft advies aan zelfstandige avonturiers of expeditieleden om hun medische zelfredzaamheid te vergroten. Wij adviseren onder andere buitensporters, expeditieleden, vrijwilligers en anderen die in afgezonderde gebieden verwijderd zijn van medische zorg. Zie onze portfolio voor ons huidige partners.

Daarnaast kunnen wij in overleg een degelijke, waterdichte en shockproof medicijnkoffer leveren gevuld met basale medicatie en verbandmiddelen. De inhoud hiervan is afhankelijk van de groepsgrootte, de bestemming en de medische know-how van de groep. Op plaats van bestemming kan Outdoor Medicine vrijblijvend medisch advies geven via (satelliet)telefoon over niet-urgente medische problemen door bereikbaar te zijn op vooraf afgesproken tijdstippen.

Neem contact met ons op over de mogelijkheden.