Bekijk alle cursussen en congressen

Er zijn 5 aankomende evenementen
Als eerste erbij zijn?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Blijf up-to-date

Welke bladen lees jij om up-to-date te blijven binnen de wildernis- en expeditiegeneeskunde? De volgende peer-reviewed bladen kunnen we aanraden:

Wilderness & Environmental Medicine
Wilderness & Environmental Medicine (WEM) is het officiële tijdschrift van de Wilderness Medical Society. Het blad publiceert artikelen over medisch handelen in extreme omgevingen waarbij toegang tot medische hulp en middelen beperkt is. Onderwerpen die in het blad worden behandeld zijn onder andere bergsportgeneeskunde, hypothermie en koude letsels, verdrinking, gevaarlijke planten, reptielen, insecten en zeedieren, aanvallen door dieren en zoek- en reddingsoperaties.

High Altitude Medicine & Biology
High Altitude Medicine & Biology publiceert artikelen over de medische en biologische uitdagingen waaraan het lichaam op grote hoogte wordt blootgesteld. Denk hierbij aan de impact van grote hoogte op long- en hartziekten, eetlust en gewichtsverlies, long- en hersenoedeem, hypertensie, uitdroging, onvruchtbaarheid en andere aandoeningen. In het blad komt het hele spectrum van de hoogte wetenschap, van pathologie tot ecologie, aan bod.

Journal of Travel Medicine
Journal of Travel Medicine is het officiële tijdschrift van de International Society of Travel Medicine (ISTM). Het tijdschrift publiceert onderzoek en originele artikelen binnen het veld van de reisgeneeskunde. Denk hierbij aan onderwerpen zoals preventie en behandeling van ziekte, kliniek management, scholing van patiënten en personeel, vaccinaties, invloed van reizen op gastlanden, verspreiding van ziekten door internationale reizen, opkomende infectieziekten, militaire geneeskunde, problemen van vluchtelingen, ziekten zoals malaria, reizigersdiarree, hepatitis, TB, SOA’s en aids, jetlag, hoogteziekte, trauma en meer.

Prehospital and Disaster Medicine
Prehospital and Disaster Medicine (PDM) is het officiële tijdschrift van de World Association of Disaster and Emergency Medicine (WADEM). De belangrijkste missie van het tijdschrift is het verspreiden van informatie die relevant is voor spoedeisende hulp binnen en buiten het ziekenhuis, rampengeneeskunde, en volksgezondheid en veiligheid in noodsituaties.