Toegevoegd aan je winkelwagen

Ik ga bestellen Verder winkelen
Als eerste erbij zijn?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.
SOM'23
Cursus
13-10-2023 t/m 15-10-2023

Ben jij (para)medisch student, heb jij affiniteit met buitensport, geniet je van avonturen in de wildernis en ben je geïnteresseerd in geneeskunde in afgelegen gebieden zonder directe medische hulp? Dan is het Student Outdoor Medicine weekend iets voor jou!

Veel studenten in de gezondheidszorg tonen tijdens hun studie en coschappen al interesse in buitensport, expeditie- en wildernisgeneeskunde, en geneeskunde onder extreme omstandigheden. Echter, nascholingsmogelijkheden en cursussen zijn vaak gericht op afgestudeerde artsen. Het Student Outdoor Medicine weekend brengt hier verandering in!

Het doel van dit weekend is om studenten op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met wildernis- en expeditiegeneeskunde. Tijdens het SOM weekend worden hands-on scenario-trainingen gegeven (super praktisch dus), samen met buitensportactiviteiten, teambuilding en inspirerende verhalen van expeditieartsen. Op deze manier kunnen studenten kennismaken met dit vakgebied. We zullen deelnemers de nodige vaardigheden aanleren om te kunnen omgaan met situaties onder extreme omstandigheden. Denk hierbij aan leiderschap, samenwerking, improvisatie en het handelen bij medische noodgevallen, ver weg van directe medische hulp. Bovendien leer je medestudenten met een vergelijkbare interesse kennen tijdens gezellige momenten bij het kampvuur of terwijl je hangt aan de survivalbaan.

Bekijk deze video voor een impressie van het evenement.

 

Voor deze cursus zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (40). De inschrijfdeadline is 8 september 2023 en gaan volgens first-come-first-served. Inschrijving gesloten? Stuur een mail naar omstudentenweekend (at) gmail.com voor de reservelijst.