Toegevoegd aan je winkelwagen

Ik ga bestellen Verder winkelen
Als eerste erbij zijn?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.
Mountain Medicine '24 Zomer
Cursus
€1830
01-09-2024 t/m 07-09-2024

De Mountain Medicine zomercursus is een actieve week gericht op bergsportvaardigheden en de acute zorg rondom ziekte en ongevallen in de bergsport. Onder leiding van ervaren Oostenrijkse berggidsen doorloopt u een uitgebreid C1-gecertificeerd bergsport programma in het indrukwekkende Silvretta massief. U verwerft vaardigheden over het lopen en klimmen op rots, in sneeuw en over de gletsjer, het gebruik van touw, pickel en stijgijzers en reddingstechnieken in rots en op de gletsjer. Ook theoretisch workshops zoals weerkunde, kaartlezen en navigatie komen uitgebreid aan bod.

Bekijk hier een indruk van de cursus.

Na een intensieve dag in de bergen biedt Outdoor Medicine een diepgaand middag- en avondprogramma. Dit omvat lezingen over onderwerpen als de (patho)fysiologie van hoogteziekte, internistische noodsituaties, traumatologie, hypothermie, bevriezingsletsels, helikopterreddingen, expeditie planning en nog veel meer. Het praktische gedeelte wordt zo veel mogelijk buiten gegeven en omvat workshops zoals acute opvang, fractuurbehandeling, slachtoffervervoer en andere.

 Voor wie

Deze cursus is ontworpen voor (para)medische professionals met een passie voor buitensport. Zij combineert praktische bergsportvaardigheden met essentiële medische kennis voor de acute zorg in bergachtige omgevingen. De cursus is toegankelijk voor deelnemers van alle niveaus. De touwgroepen zullen ingedeeld worden naar ervaring. Eerdere ervaring met bergsport of alpinisme is dus geen vereiste

Samenwerkingsverband

De reis en de C1 bergsportcursus wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging (NKBV) en Outdoor Medicine organiseert de medische scholing tijdens deze reis.