Toegevoegd aan je winkelwagen

Ik ga bestellen Verder winkelen
Als eerste erbij zijn?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.
Mountain Medicine '25 Winter
Cursus
€1899
02-02-2025 t/m 08-02-2025

De Mountain Medicine Winter cursus, een actieve week toerskiƫn of splitboarden, terwijl je workshops en onderwijs over alle aspecten van berggeneeskunde vanuit een berghut in de Dolomieten volgt. De cursus is toegankelijk voor toerski beginners en gevorderden.

Het medisch curriculum is gericht op preventie en behandelen van acute pathologie rondom bergsport ongevallen en aandoeningen in de bergen in de winter. Het praktische deel bevat (introductie) toerksi of splitboard tochten in de ochtenden met aansluitend workshops waarin uitgebreid wordt geoefend met o.a. lawinepiepers en acute opvang scenario trainingen. Maar ook fractuurbehandeling, evacuatie, weerkunde en veilige navigatie door de sneeuw komt aan bod. De cursus omvat daarnaast een avondprogramma met workshops en lezingen over de (patho)fysiologie van lawineslachtoffers, traumatologie, hypothermie en bevriezingsletsel, hoogteziekte, helikopterreddingen en nog veel meer.

Een impressie

De toerski of splitboard tochten worden onder begeleiding van UIAGM berggidsen gemaakt, waarbij pieken worden beklommen in het prachtige Natuurpark Fanes-Sennes-Prags, het hart van de Dolomieten. Gezien er geen skiliften of geprepareerde pistes in het gebied zijn is het noodzakelijk enige offpiste ervaring te hebben om deel te kunnen nemen aan de cursus. Uiteraard zullen aanvullende toerski vaardigheden zoals stijgen op stijl terrein en afdaling in verschillende types sneeuw verder geoefend worden met de gidsen. Heb je twijfels over je skivaardigheid, neem dan contact met ons op.

Samenwerkingsverband

De reis en de toerskicursus wordt georganiseerd door Mountain Network en Outdoor Medicine organiseert de medische nascholing tijdens deze reis.

IMG_6801