Toegevoegd aan je winkelwagen

Ik ga bestellen Verder winkelen
Als eerste erbij zijn?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.
Mountain Medicine '17
Cursus
27-08-2017 t/m 02-09-2017

Remco Berendsen, anesthesioloog, oprichter van de werkgroep Hoogtefysiologie Nederland, behaalde succesvol het internationale Dipl. in Mt. Medicine, stond op de top van de Cho Oyu en is lid van de medische commissie van de NKBV. Remco is actief onderzoeker op het gebied van hoogteziekte en heeft hier meermaals over gepubliceerd in (inter)nationale Journals.

Edith Kortekaas, anesthesioloog, is werkzaam in Chur, Zwitserland om haar professionale carriere met haar passie voor de bergen te kunnen combineren. Edith heeft gedurende het klimseizoen van 2014 gewerkt in het Everest gebied als arts bij de Himalaya Rescue association.

Joost ten Brinke, Chirurg i.o., mede-oprichter Outdoor Medicine, AWLS instructeur en deelnemer aan het internationale Dipl. in Mt. Medicine. Joost heeft het alpinisme met de paplepel ingegegoten gekregen in de Alpen.

Dr. Mart van der Plas is een klinisch inspanningsfysioloog en oud-lid van de medische commissie van de NKBV. Persoonlijke en wetenschappelijke interesses leiden tot verschillende hoogte expedities met zijn hoogste klim op Point Lenana, Mount Kenya (4979 m). Momenteel is Mart bezig met het opzetten van een centrum voor klinische inspanningsfysiologie.

Marieke van Vessem, promovenda cardiologie en thorax chirurgie, behaalde het internationale Dipl. in Mt. Medicine (UK), en is lid van de medische commissie van de NKBV en UIAA. Marieke is momenteel bezig met haar master in Mountain Medicine waarvoor zij onderzoek doet naar de gevolgen van hoogte hersenoedeem.