Toegevoegd aan je winkelwagen

Ik ga bestellen Verder winkelen
Als eerste erbij zijn?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.
Dive & Marine Life Support - Tall ship edition 2019
Cursus
02-11-2019 t/m 09-11-2019

De Dive & Marine Life Support (DMLS) cursus laat je kennis maken met essentiële onderdelen uit de duikgeneeskunde, maritieme geneeskunde, “sea survival”, spoedeisende- en wildernisgeneeskunde. Je leert o.a. acute en levensbedreigende aandoeningen met relatie tot zeezeilen en andere watersporten te voorkomen en herkennen. Ook leer je om de eerste behandeling te initiëren. De cursus zal geheel plaatsvinden op en vanaf het prachtige tallship Santa Maria Manuela, zeilend tussen de Kaapverdische eilanden. Meewerken aan boord van deze viermaster is een geïntegreerd onderdeel van de cursus.

Een groot gedeelte van de cursus bestaat uit praktische workshops op en rond het water van Kaapverdië. Experts zullen lezingen geven over onder andere scheepsgezondheidszorg, trauma op zee, reizigersgeneeskunde, (patho)fysiologie van duiken, verdrinking, hypothermie, behandeling van steken/beten door zeedieren, search & rescue bij ongevallen op het water en maritieme communicatie.

De DMLS is gericht op medici en paramedici, werkzaam in alle specialismen, die affiniteit hebben met zeezeilen, duiken en/of andere watersporten. Ook voor (aanstaande) scheepsartsen is dit een cursus die je niet mag missen!
Duiken is een (niet verplicht) onderdeel van de cursus. Indien je niet kan duiken, kun je deelnemen aan verschillende alternatieve activiteiten aan boord of in het water.

Het doel van de Dive & Marine Life Support is om jou, als medicus en watersportliefhebber, praktische en potentieel levensreddende kennis en vaardigheden te leren gebruiken op en rond het water.