Toegevoegd aan je winkelwagen

Ik ga bestellen Verder winkelen
Als eerste erbij zijn?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.
SOM'20
Cursus
02-10-2020 t/m 04-10-2020

Nu de Coronacrisis gelukkig aan het normaliseren is, en maatregelen geleidelijk worden versoepeld, is iedereen weer toe aan wat outdoor activiteit! Heb jij als geneeskundestudent nu wel lang genoeg op de bank gezeten, en ben je kan je niet wachten om weer in actie te komen? Ben jij geïnteresseerd in buitensport, begeef jij je graag in de wildernis, en zou je graag meer te weten komen over geneeskunde in een wildernis en expeditie setting? Dan presenteren wij met trots: de tweede editie van Studenten Outdoor Medicine (SOM) weekend!

Veel geneeskunde studenten hebben tijdens hun studie en coschappen al interesse in buitensport, expeditie- en wildernis geneeskunde, of geneeskunde in extreme omstandigheden. Echter, nascholing en cursussen zijn veelal gericht op de afgestudeerde arts. Het Student Outdoor Medicine weekend brengt hier verandering in!

Het doel van dit weekend is om medische studenten laagdrempelig te introduceren tot de discipline van wildernis- en expeditie geneeskunde. Tijdens het SOM weekend zal met hands-on scenario training, buitensport, teambuilding en middels inspirerende verhalen van expeditie artsen kennis worden gemaakt met deze tak van de geneeskunde. We zullen deelnemers handvatten geven om de basisvaardigheden die nodig zijn in extreme omstandigheden te benutten. Denk hierbij aan: leiderschap, samenwerking, improvisatie en het hoe om te gaan met medische noodsituaties, ver weg van medische hulp. Daarbij leer je medestudenten met een gelijksoortige interesse kennen bij het kampvuur of al hangende aan de survivalbaan.

Zie hier het promotiefilpje!

Voor deze cursus zijn maximaal 40 plekken beschikbaar en de inschrijfdeadline is 30 Augustus 2020.