Toegevoegd aan je winkelwagen

Ik ga bestellen Verder winkelen
Als eerste erbij zijn?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.
Mountain Medicine '23 Winter
Cursus
€2190
19-03-2023 t/m 25-03-2023

De Mountain Medicine Winter cursus, een actieve week toerskiën/splitboarden, workshops en onderwijs over alle aspecten van berggeneeskunde vanuit een berghut in de Dolomieten. Het medisch curriculum is gericht op preventie en behandelen van acute pathologie rondom bergsport ongevallen en aandoeningen in de bergen in de winter. Het praktische deel bevat een introductie toerksi of splitboard cursus in de ochtenden met aansluitend workshops waarin uitgebreid wordt geoefend met o.a. lawinepiepers en acute opvang scenario trainingen. Maar ook fractuurbehandeling, evacuatie, weerkunde en veilige navigatie door de sneeuw komt aan bod. De cursus bevat verder  een avondprogramma met workshops en lezingen over de (patho)fysiologie van lawineslachtoffers, traumatologie, hypothermie en bevriezingsletsel, hoogteziekte, helikopterreddingen en nog veel meer. Daarnaast worden er overdag onder deskundige begeleiding van UIAGM berggidsen diverse toerski tochten gemaakt en pieken beklommen in het prachtige Natuurpark Fanes-Sennes-Prags, het hart van de Dolomieten.

N.B: Geen zorgen, je hoeft geen super skier of snowboarder te zijn om aan de cursus deel te nemen! Enige offpiste ervaring is vereist, toerervaring de berg op niet.

Gezien er geen skiliften of geprepareerde pistes in het gebied zijn is het noodzakelijk offpiste ervaring te hebben om deel te kunnen nemen aan de cursus. Uiteraard zullen aanvullende toerski vaardigheden zoals stijgen op stijl terrein en afdaling in verschillende types sneeuw verder geoefend worden met de gidsen.