Bekijk alle cursussen en congressen

Er zijn 5 aankomende evenementen
Als eerste erbij zijn?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Praktische tips voor expeditie artsen op hoogte

In het afgelopen decennium is het aantal mensen dat op een avontuurlijke reis gaat enorm toegenomen. Gelijktijdig zien we een toename van expedities naar extreme hoogtes, waaronder veel van de achtduizenders. Door deze trend is er een grotere vraag naar gekwalificeerde expeditie artsen ontstaan, die gespecialiseerd medisch advies kunnen geven en zorgdragen voor zowel de klimmers als expeditie medewerkers.

Anne Brants (bestuurslid Outdoor Medicine) en Tracee Metcalfe hebben een review geschreven om expeditie artsen voor te bereiden op dergelijke expedities. Zowel Anne als Tracee zijn ervaren expeditie artsen die beiden deel hebben genomen aan verschillende expedities in Nepal (bv Everest). In deze review bespreken ze het type werk dat beschikbaar is tijdens expedities naar grote hoogte; hoe je een veilig en gerenommeerd bergsport organisatie kan vinden; persoonlijke en medische voorbereiding; prioriteiten bij het selecteren of samenstellen van een passende medische kit; en medische aandoeningen die zich vaak voordoen tijdens expedities. De review sluit af met enkele ethische overwegingen en andere uitdagingen die uniek zijn voor het werk als expeditie arts.

Lees het hele artikel hier.

 

Brants A, Metcalfe T. Practical Tips for Working as an Expedition Doctor on High-Altitude Expeditions. High Alt Med Biol. 2017 Jun 12. doi: 10.1089/ham.2016.0158.