Toegevoegd aan je winkelwagen

Ik ga bestellen Verder winkelen
Als eerste erbij zijn?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.
Dive & Marine Life Support
Cursus
23-09-2017 t/m 30-09-2017

De Dive & Marine Life Support (DMLS) cursus laat je kennis maken met essentiële onderdelen uit de duikgeneeskunde, maritieme geneeskunde, spoedeisende- en wildernisgeneeskunde. Je leert acute en levensbedreigende aandoeningen met relatie tot watersporten voorkomen en herkennen. Ook leer je om de eerste behandeling te initiëren. De cursus bestaat voor een groot gedeelte uit praktische workshops op en rond het water van Bonaire. Experts zullen lezingen geven over onder andere de (patho)fysiologie van duiken, verdrinking, hypothermie, behandeling van steken/beten door zeedieren, trauma/letsel op zee, search & rescue bij ongevallen op het water en maritieme communicatie.

De  DMLS is gericht op medici en  paramedici,  werkzaam in alle specialismen, die  affiniteit hebben met watersport en/of duiken. Duiken is een integraal onderdeel van de cursus. Indien je niet kan of wilt duiken  (bijv. vanwege gezondheidsredenen) is er ook de mogelijkheid om te snorkelen. Naast het duiken zullen we ook een hele dag zeilen en een bezoek brengen aan de decompressiekamer op Bonaire.

Het doel van de Dive & Marine Life Support  is om jou als medicus en watersportliefhebber praktische en potentieel levensreddende kennis en vaardigheden op en rond het water te geven.