Toegevoegd aan je winkelwagen

Ik ga bestellen Verder winkelen
Als eerste erbij zijn?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.
Mountain Medicine '18
Cursus
02-09-2018 t/m 08-09-2018

De Mountain Medicine cursus is een actieve week gericht op de acute zorg rondom bergsport ongevallen. De cursus bestaat uit een avondprogramma met lezingen over de (patho)fysiologie van hoogteziekte,internistische noodsituaties, traumatologie, hypothermie en bevriezingsletsel, helikopterreddingen, expeditieplanning en nog veel meer. Het praktische gedeelte zoals workshops over acute opvang, gletscherredding, fractuurbehandeling, slachtoffervervoer, weerkunde en navigatie wordt buiten in de bergen gegeven.

Daarnaast wordt er overdag onder deskundige begeleiding van NKBV berggidsen enkele toppen bedwongen van het Silvretta massief. Uiteraard zullen bergsport vaardigheden als omgang met touw, stijgijzers en veilig voortbewegen over sneeuw, ijs en rots hierbij aan de orde komen.

Bekijk hier een indruk van de cursus van 2014.

Voor wie

De Mountain Medicine cursus is gericht op (para)medici werkzaam in alle specialismen met affiniteit voor buitensport die goed voorbereid de bergen in willen gaan,   of zich willen voorbereiden op het werk als expeditie arts. De cursus is toegankelijk voor deelnemers van alle niveau’s, de touwgroepen zullen ingedeeld worden naar ervaring. Eerdere ervaring met bergsport of alpinisme is dus geen vereiste.

Samenwerkingsverband

De Mountain Medicine cursus wordt georganiseerd vanuit een samenwerkingsverband tussen Outdoor Medicine en de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV).