Toegevoegd aan je winkelwagen

Ik ga bestellen Verder winkelen
Als eerste erbij zijn?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.
Medicine in Extremes 2020
Congres
31-01-2020 t/m 31-01-2020

Klimaatneutraal
Menselijke activiteit over de hele wereld drukt op de grenzen van onze planeet, met als gevolg toename van natuurrampen en biodiversiteit verlies. Met veel mensen betrokken bij duurzame ontwikkeling streven wij naar een congres met een minimale footprint. Dit zijn onze tools om dit te realiseren:

CO2 – compensatie voor het reizen
Met internationale sprekers zijn vluchten een noodzaak. We zullen de CO2-uitstoot compenseren door bosaanbouw financieel te ondersteunen. Doet u mee? Kom met het OV naar Amsterdam.

Donatie aan Rewilding Europe
Om een klimaatneutraal congres te realiseren doneren we een aanzienlijke bedrag aan de organisatie Rewilding Europe. Het doel van Rewilding Europe: “Making Europe a Wilder Place”. Een Europa waar natuurlijke processen onze landschappen kunnen vormen en ons kunnen voorzien van de goede dingen in het leven, zoals gezondheid en welzijn, gezond voedsel, schone lucht en water. Met een vooruitstrevende benadering van natuur en natuurbehoud en het werken met lokale partners aan grote baanbrekende projecten creëren ze leefomgevingen met meer biodiversiteit in Europa. Met financiële hulp kunnen ze ecosystemen herstellen die daarna voor zichzelf kunnen zorgen. Natuurlijk functionerende ecosystemen zijn beter in het bieden van schone lucht en water, het voorkomen van overstromingen, het opslaan van koolstof en het helpen aanpassen aan klimaatverandering. Last but not least, ze waarderen de ervaring van de wilde natuur, het verbeteren van de menselijke gezondheid en welzijn en het opbouwen van een gedeeld gevoel van menselijkheid en trots.

Kunststof, papier en bedrukte materialen
Kunststof woekert op de bodem van ’s werelds diepste oceaantrog en bovenop ongerepte afgelegen bergen. We verbieden het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik tijdens ons congres. Ook zullen we voor advertenties en informatie tijdens het congres alleen gebruik maken van online-inhoud.