Toegevoegd aan je winkelwagen

Ik ga bestellen Verder winkelen
Als eerste erbij zijn?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.
Kilimanjaro Expeditie '20
Cursus
01-02-2020 t/m 10-02-2020

De Expeditie geneeskunde cursus is een uitdagende tocht van 11 dagen naar de top van de Kilimanjaro in Tanzania. De cursus is gericht op alle medische aspecten van het voorbereiden van expedities en acute zorg gedurende expedities.

De cursus bestaat o.a. uit 1 les/ informatiedag op 3 November in Soest en 10 dagen in Tanzania. Het programma bestaat uit lezingen over de (patho)fysiologie van hoogteziekte, reizigers geneeskunde en infectie ziekten, traumatologie, hypothermie en bevriezingsletsel, expeditie planning, hygiëne, CRM/human factors op expeditie en nog veel meer. Het praktische gedeelte zoals workshops over acute opvang, slachtoffervervoer, weerkunde, waterdesinfectie en navigatie worden buiten op de flanken van de Kilimanjaro gegeven.

De Kilimanjaro wordt onder deskundige begeleiding van Mountain Network beklommen.

Voor wie

De Expeditie geneeskunde cursus is gericht op (para)medici werkzaam in alle specialismen met affiniteit voor buitensport die zich willen voorbereiden op het werk als expeditie arts. De cursus is toegankelijk voor deelnemers van alle niveau’s.

Samenwerkingsverband

De Expeditie geneeskunde cursus wordt georganiseerd vanuit een samenwerkingsverband tussen Outdoor Medicine en Mountain Network.

Datum

Lesdag Soest: 3 November

Tanzania: 01/02/2020 t/m 10/02/2020