Toegevoegd aan je winkelwagen

Ik ga bestellen Verder winkelen
Als eerste erbij zijn?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.
SOM 2019
Cursus
25-10-2019 t/m 27-10-2019

Met trots presenteren wij de eerste editie van het Studenten Outdoor Medicine weekend (SOM) Veel geneeskunde studenten hebben tijdens hun studie en coschappen al interesse in buitensport, expeditie- en wildernis geneeskunde, of geneeskunde in extreme omstandigheden. Nascholingen en cursussen zijn veelal gericht op de afgestudeerde arts. Student Outdoor Medicine wil met deze enige cursus in zijn soort in Nederland hier verandering in brengen.

 

Het doel van dit weekend is om (para)medische studenten laagdrempelig te introduceren tot de discipline van wildernis- en expeditie geneeskunde. Tijdens het SOM weekend zal met hands-on scenario training, buitensport, teambuiling en middels inspirerende verhalen van ervaren expeditie artsen kennis worden gemaakt met deze tak van de geneeskunde. We zullen deelnemers handvaten geven om de basisvaardigheden die nodig zijn in extreme omstandigheden te benutten. Denk hierbij aan: leiderschap, samenwerking, improvisatie en het hoe om te gaan met medische noodsituaties, ver weg van medische hulp.

 

Daarbij leer je medestudenten met een gelijksoortige interesse  kennen bij het kampvuur of al hangende aan de survivalbaan.

 

Voor dit event zijn maximaal 40 plekken beschikbaar.