Toegevoegd aan je winkelwagen

Ik ga bestellen Verder winkelen
Als eerste erbij zijn?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.
SOM'21
Cursus
08-10-2021 t/m 10-10-2021

Vorig jaar ging er een week van te voren een streep door ons weekend. De tweede golf was aan een opmars bezig en we konden niet meer veilig ons weekend in zijn huidige vorm organiseren. Daarom hebben wij onze peilen gericht op komend najaar. Met veel regendansen, offers en goede hoop verwachten wij dat we in oktober weer een mooi studentenweekend kunnen organiseren. Na de avondklok, lock-down en al dat binnen zitten is iedereen wel weer toe aan wat outdoor activiteit!

Heb jij affiniteit met buitensport, begeef jij je graag in de wildernis, en zou je graag meer te weten komen over geneeskunde in een gelimiteerde setting, ver weg van medische hulp? Dan is het Student Outdoor Medicine weekend iets voor jou!

Veel geneeskunde studenten hebben tijdens hun studie en coschappen al interesse in buitensport, expeditie- en wildernis geneeskunde, of geneeskunde in extreme omstandigheden. Echter, nascholing en cursussen zijn veelal gericht op de afgestudeerde arts. Het Student Outdoor Medicine weekend brengt hier verandering in!

Het doel van dit weekend is om medische studenten laagdrempelig te introduceren tot de discipline van wildernis- en expeditie geneeskunde. Tijdens het SOM weekend zal met hands-on scenario training, buitensport, teambuilding en middels inspirerende verhalen van expeditie artsen kennis worden gemaakt met deze tak van de geneeskunde. We zullen deelnemers handvatten geven om de basisvaardigheden die nodig zijn in extreme omstandigheden te benutten. Denk hierbij aan: leiderschap, samenwerking, improvisatie en het hoe om te gaan met medische noodsituaties, ver weg van medische hulp. Daarbij leer je medestudenten met een gelijksoortige interesse kennen bij het kampvuur of al hangende aan de survivalbaan.

Kijk voor een impressie deze video.

Voor deze cursus zijn maximaal 40 plekken beschikbaar en de inschrijfdeadline is 15 september 2021.