Toegevoegd aan je winkelwagen

Ik ga bestellen Verder winkelen
Als eerste erbij zijn?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.
Dive & Marine Life Support 2023 - yachting edition
Cursus
27-05-2023 t/m 03-06-2023

Deze cursus-reis is een samenwerking tussen stichting Outdoor Medicine en Amorgos zeilreizen.

De cursus wordt gehouden op en vanaf een aantal Bavaria 51 cruisers, welke door Amorgos zijn gecharterd. We zullen de gehele cursusweek in flottielje het gebied rondom Sukošan doorkruisen. Amorgos organiseert een schipper met goede kennis van het gebied met wie de cursusleiding afhankelijk van o.a. weer, cursusonderdelen en duiklocaties, een route zal maken. Een van de jachten zal onder zijn/haar leiding staan. De overige jachten zullen onder leiding staan van medewerkers van Outdoor Medicine. De jachten zijn slecht enkele jaren oud en voldoen aan alle technische en veiligheidseisen.

Een groot gedeelte van de cursus zullen we aan het varen zijn.

Aan boord van een (relatief) kleine boot werken we als team om alles draaiend te houden. Dat betekent dat koken en schoonmaakwerkzaamheden, alsmede het zeilen zelf integraal onderdeel is van de cursus.  Tijdens het varen krijgt iedereen de gelegenheid om zijn/haar zeilskills en stuurmanskunsten te oefenen.

De duiken tijdens de cursus zullen onder leiding staan van dive masters en instructeurs van de diverse lokale duikscholen. Alle duiken bij de cursus (incl. huur van materiaal) zijn inbegrepen!

De reis start in de marina van Sukošan op zaterdag 27 mei 2023 en voert via verschillende eilanden en mogelijk kustplaatsen aan het vasteland van Kroatië, terug naar naar Sukošan waar we op zaterdag 3 juni weer zullen arriveren.

Deelnemers zonder duikcertificaat  (PADI, SSI, NAUI) dienen voorafgaand aan de cursus hun certificaat te halen of het duiken tijdens de cursus te laten. Er zullen alternatieve cursusonderdelen voor hen zijn.

Naast het cursusprogramma heb je veel tijd om aan boord mee te werken bij allerhande maritieme werkzaamheden, maar natuurlijk ook om te genieten van het zeezeilen en de prachtige uitzichten rondom de Noord Dalmatische kust.

De cursus wordt in principe in het Engels gegeven. Bij uitsluitend Nederlandstalige deelnemers zullen we de cursus volledig Nederlandstalig houden.

De cursusprijs is inclusief:

  • Verblijf gedurende acht nachten op een Bavaria 51 cruiser in een meerpersoons hut, gedeeld met één medecursist.
  • Alle duiken incl. gebruik van duikmateriaal (Ademautomaat, trimvest, fles, lood, vinnen, bril)
  • Ontbijt, lunch en diner.

Exclusief:

  • Vlucht van Amsterdam naar Zadar (evt via Zagreb) en terug naar Amsterdam.
  • Reisverzekering (inclusief dekking voor duik/watersport): dit is verplicht voor deelname!

Outdoor Medicine organiseert de Dive & Marine Life Support samen met Amorgos zeilvakanties. Amorgos draagt zorg voor de kwaliteit van de boten en een ervaren schipper(s) met kennis van het gebied. Outdoor Medicine zorgt voor het inhoudelijke deel van de cursus, de organisatie van het duiken, de inkoop van catering, alsmede het varen van een of meerdere jachten.