Bekijk alle cursussen en congressen

Er zijn 5 aankomende evenementen
Als eerste erbij zijn?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Fotowedstrijd 2020

Deze week gaan we de laatste maand van 2020 in. Een jaar getekend door de pandemie. Met een fotowedstrijd kunnen jullie de indrukken van afgelopen jaar delen met andere outdoor medics en strijden voor de titel fotograaf van het jaar. Binnen vijf verschillende thema’s zal een winnaar bekend worden gemaakt op 30 december 2020.


Thema 1: Expedition- and Wilderness Medicine
De mooiste beelden van jouw trip als expeditie arts of cursus.


Thema 2: Expeditie Achtertuin
Creatieve invulling van de lockdown in eigen land.

De postbank – by Rob Visser

Thema 3: Global Health, Humanitaire- en Rampengeneeskunde
Vertel met beelden het verhaal waar jij je hard voor maakt en de uitdagingen waar mensen dagelijks mee te kampen hebben.

Antigua,, Guatemala – June 5, 2018: Volunteers load supplies outside town hall to take to area affected by eruption of Fuego (fire) volcano on June 3.

Thema 4: COVID-19 
Welk beeld is voor jou tekenend in de pandemie?


Thema 5: Wildlife Fotografie
In de voetsporen van Frans Lanting, Marcel van Oosten en Dick van Duijn.


Inzendingen: tot 23 december naar redactieoutdoormedicine@gmail.com onder vermelding van titel en ingezonden thema. Meerdere inzendingen per fotograaf mogelijk (maximaal 2 per thema).

Jury: beauty is in the eye of the beholder. Voor de kritische blik hebben wij Rein Rijke uitgenodigd om te jureren. Wij zijn zeer content met zijn plek in de jury. Hij is de man achter de lens van Zout fotografie. Rein is in 2014 begonnen als freelance fotograaf en heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot allround fotograaf met een gezonde passie voor sport en avontuur. Hij geeft ook cursussen bij de NKBV en particulier voor de fanatieke amateur fotograaf.  

Rein Rijke

Bekendmaking: Op 30 december worden de winnaars van elk thema bekend gemaakt. Zij ontvangen een ludiek cadeau en tips om de fotografie vaardigheden tot kunst te verheffen.

Privacy & nabewerking: De foto’s dienen door u zelf vervaardigd te zijn. Het is wenselijk duidelijk herkenbare personen op de foto’s vooraf te informeren over inzending, dit is echter niet verplicht. De foto’s mogen licht mogen worden nabewerkt, maar photoshop kunstwerken kunnen helaas niet mee doen. Bij inzending geeft u toestemming voor het publiceren van de foto’s op de website en social media.