Bekijk alle cursussen en congressen

Er zijn 5 aankomende evenementen
Als eerste erbij zijn?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

MM ’18 – Ervaring

Toen ik 6 maanden geleden leerde over de cursus Mountain Medicine, een volledige week hoog in de Oostenrijkse Alpen met bergbeklimmen en alpine medische vaardigheden, gaf ik me meteen, vol zelfvertrouwen, op. Als jonge arts die dol is op het buitenleven, acute geneeskunde en eigenlijk alles waarbij je buiten je eigen comfortzone moet treden, was deze cursus me op het lijf geschreven.

De nacht voor de start van de cursus begon ik echter enigszins aan mijn ‘spontane-ik’  te twijfelen. Zou ik fit / ervaren genoeg zijn om te klimmen naar > 3000m hoogte toppen, via gletsjers en steile rotswanden? Zou ik als arts (na slechts 1 jaar werkervaring op een IC-afdeling) voldoende bekwaam zijn om op niet-zo-gebruikelijke (grote hoogte) omstandigheden eerste hulp te kunnen verlenen, -ver weg van de voor mij comfortabele kliniekomgeving?- Mijn opwinding overschreed echter mijn zorgen en ik wilde zo veel mogelijk leren over het uitvoeren van medische hulp in de bergen. Al met al heeft de cursus mijn verwachtingen zeker overtroffen.