Toegevoegd aan je winkelwagen

Ik ga bestellen Verder winkelen
Als eerste erbij zijn?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.
Margherita Peak '23
Cursus
11-02-2023 t/m 22-02-2023

De Expedition Medicine cursus wordt gegeven tijdens een uitdagende tocht  naar de Margherita Peak, de top van Mount Stanley in Uganda. De cursus bevat alle medische aspecten van het voorbereiden van expedities en acute zorg gedurende expedities. De cursus bestaat  uit 1 les/ informatiedag in Arnhem en 12 dagen in Uganda.

Voorbereidingsdag

Aan bod komen een inleiding in expeditiegeneeskunde en (patho)fysiologie van hoogteziekte. Daarnaast praktische voorbereiding van de medische begeleiding en zal er buiten geoefend worden in scenario training met beperkte middelen. Gedurende de dag zal Mountain Network de praktische aspecten van de beklimming toelichten, waarin benodigd materiaal en voorbereiding toegelicht worden.

De expeditie

Gedurende de reis zal er op diverse momenten praktisch onderwijs worden gegeven in diverse aspecten van de expeditie geneeskunde. Meer informatie over de onderwerpen kun je vinden onder het kopje curriculum. De Margherita Peak wordt onder de deskundige begeleiding van Mountain Network beklommen.

Voor wie

De Expedition Medicine cursus is gericht op (para)medici werkzaam in alle specialismen met affiniteit voor buitensport die zich willen voorbereiden op het werk als expeditie arts.

Samenwerkingsverband

De Expedition Medicine cursus wordt georganiseerd vanuit een samenwerkingsverband tussen Outdoor Medicine en Mountain Network. Mountain network verzorgt de reis en begeleid de beklimming, Outdoor Medicine verzorgt de medische nascholing.

Data

Lesdag Arnhem: 12 November

Uganda: 11/02/2023 t/m 22/02/2023