Toegevoegd aan je winkelwagen

Ik ga bestellen Verder winkelen
Als eerste erbij zijn?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.
Margherita Peak '23
Cursus
11-02-2023 t/m 22-02-2023

Zaterdag 12 november, Arnhem (Mountain Network)

Les en informatie dag. Exacte programma volgt.

Zaterdag 11 februari

Dag 1 – Vliegreis en aankomstVlucht van Nederland naar Entebbe nabij Kampala, dehoofdstad van Oeganda. Doorgaans arriveer je laat in de avond.Je overnacht in een hotel nabij het vliegveld.

Dag 2 – Transfer naar KaseseRond het middaguur vlieg je in een ongeveer een uur naarKasese. Hier overnacht je in een eenvoudig hotel en kun je nogeven goed uitrusten voor je op pad gaat!

Dag 3 – Start van de trekkingNa het ontbijt vertrek je naar het startpunt van de trektocht, inKilembe (1450m). Je ontmoet de lokale gidsen en porters,waarna je op pad gaat naar Sine Camp (2596m). De route klimtgeleidelijk aan door de jungle en de kans is groot dat jeverschillende apensoorten tegenkomt.

Dag 4 – Mutinda Camp (3582m)Vandaag staat de tocht naar Mutinda Camp op de planning.Direct aan het begin van de tocht stap je de bamboobossen in.Via modderige paden bereik je een graat, waarna je eenriviertje diep de vallei in volgt naar Mutinda Camp. In denamiddag is er de mogelijkheid om naar een uitzichtpunt teklimmen op 3975 meter.

Dag 5 – Hike naar Bugata Camp(4062m)Via een drassig pad omringd door bloemen klim je richtingNamusangi Valley. De regenlaarzen komen vandaag goed vanpas, maar met een beetje behendigheid stap je van graspolnaar graspol. Via Namusangi Valley met zijn talrijke watervallenbereik je Bugata Camp.

Dag 6 – Hike naar Hunwick’s Camp(3974m)Vandaag ga je al even de hoogte in. Via Bamwanjara Pass op4450 meter bereik je Hunwick’s Camp. Gaandeweg de dag wordje getrakteerd op uitzicht op de hoogste toppen van deRwenzori, waaronder Margherita Peak maar ook Mount Baker,Weismanns Peak en McConnel’s Prong.

Dag 7 – Hike naar Margherita Camp(4485m)De route van vandaag leidt via het hooggelegen bergmeer LakeKitandara en via Scoot Elliot Pass naar Margherita Camp, hetlaatste kamp voor de toppoging. Dit is bovendien de plek waarde eerstbeklimmers in 1906 hun kamp hebben opgezet!

Dag 8 – Margherita Peak (5109m)Rond 2 uur in de nacht sta je op voor een vroeg ontbijt.Doorgaans is het weer en het zicht in de middag slechter, dushet doel is om in de ochtend vóór 10 uur de top te bereiken. Viade gletsjer klim je over een aantal steile passages op stijgijzersen door rotsterrein richting de top. Een technisch uitdagendedag, met als beloning een prachtig uitzicht vanaf dezebijzondere top! Je daalt af naar Hunwick’s Camp om weer goeduit te rusten. In totaal ben je vandaag 8-12 uur op pad.

Dag 9 – Afdalen naar Kiharo Camp(3430m)Via Oliver’s pas daal je af naar Kiharo camp, dat diep verscholenligt in een vallei omringd door steile wanden en dichtebegroeiing.

Dag 10 – Afdalen naar KilembeVandaag keer je terug naar de bewoonde wereld. Met zo’n 19kilometer is het nog een serieuze laatste etappe. Eenmaalterug is het tijd voor een welverdiende douche en om teproosten op een geslaagde tocht!

Dag 11 – Transfer naar EntebbeIn de middag vlieg je terug naar Entebbe, waar je ruim op tijdarriveert om in de avond een vlucht terug te nemen naarNederland.

Dag 12 – Aankomst in Nederland