Bekijk alle cursussen en congressen

Er zijn 5 aankomende evenementen
Als eerste erbij zijn?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Studenten Outdoor Medicine weekend

Nog enkele plekken vrij voor het Student Outdoor Medicine (SOM) weekend van 19-21 mei 2023!

Veel medische studenten hebben tijdens hun studie en stages al interesse in buitensport, expeditie- en wildernis geneeskunde, of geneeskunde in extreme omstandigheden. Echter, nascholing en cursussen zijn veelal gericht op de afgestudeerde arts. Het Student Outdoor Medicine weekend brengt hier verandering in!

Het doel van dit weekend is om studenten laagdrempelig te introduceren tot de discipline van wildernis- en expeditie geneeskunde. Tijdens het SOM weekend zal met hands-on scenario training, buitensport, teambuilding en middels inspirerende verhalen van expeditie medici kennis worden gemaakt met deze tak van de geneeskunde. We zullen deelnemers handvatten geven om de basisvaardigheden die nodig zijn in extreme omstandigheden te benutten. Denk hierbij aan: leiderschap, samenwerking, improvisatie en het hoe om te gaan met medische noodsituaties, ver weg van medische hulp. Daarbij leer je medestudenten met een gelijksoortige interesse kennen bij het kampvuur of al hangende aan de survivalbaan!

Praktische informatie

Locatie: Wilgje Buitensport, Hennisdijk 7, Buren (www.wilgje.nl)
Inschrijftarief: € 195,00
Datum: 19 – 21 mei 2023
Vragen of inschrijven: mail naar omstudentenweekend@gmail.com

Programma van 19-21 mei 2023

Vrijdag: Op vrijdagavond wordt je welkom geheten en staat er een warme hap voor je klaar, waarna je gelijk onder wordt gedompeld in de wereld van expeditie geneeskunde. Michiel van Veelen zal vertellen over zijn ervaringen als arts voor flying doctors in Botswana.

Zaterdag: Op zaterdag leer je de beginselen van expeditie- en wildernis geneeskunde. De dag staat in het teken van de MARCHH (het accroniem voor de opvang van een patient in een wildernis setting). Instructie en hands-on scenario training zal elkaar afwisselen. In de avond vertelt Hinke van der Werf over haar ervaringen als verpleegkundige te paard door Mongolië en Zuid-Amerika. Hierna volgt een kampvuur en borrel.

Zondag: De zondag staat in het teken van een Medical Wilderness Adventure Race (MedWAR). In teams worden expeditie- en wildernis geneeskunde scenario’s opgelost en sportieve uitdagingen getrotseerd. Al je vergaarde kennis mag meteen in praktijk worden gebracht! Het team met de meest punten wint de race!

Resume: al met al is het een weekend in goed gezelschap, met hands-on scenariotraining, goed eten, leuke dingen leren en doen, en heel veel buiten zijn!

Vragen en inschrijven?
Kan door te mailen naar omstudentenweekend@gmail.com

Voor een sfeerimpressie van een voorgaande editie, zie:
https://outdoormedicine.org/gallery/?album=4505

Voor een kort filmpje zie: