Outdoor Medicine

Menu

WFA (Wilderness First Aid)

Prijs: € 295

Periode: 16-06-2018 t/m 17-06-2018

Inleiding

Een unieke & uitgebreide WFA cursus gegeven door artsen getraind in expeditie en wildernis geneeskunde met aanzienlijke backcountry ervaring. De WFA is een relevante en realistische EHBO-opleiding voor buiten activiteiten ver weg van medische hulp. Deze cursus eerste hulp in de wildernis is een tweedaagse introductie tot algemene medische vaardigheden in het veld. Gericht op de liefhebber & professional van het buitenleven op dagtochten, korte avonturen, trektochten en expedities.

Doelgroep is de liefhebber van het buitenleven en/of de professional die tijd doorbrengt in afgelegen gebieden waar niet direct medische hulp voor handen is. Medische kennis vooraf is niet noodzakelijk. De inhoud van de cursus volgt de meest belangrijke aandachtspunten van EHBO in een buitenomgeving en de algemene standaarden en medische eisen van de Wilderness Medical Society (WMS).

Praktische informatie

Profiel van de cursist

Gericht op de liefhebber & professional van het buitenleven op dagtochten, korte avonturen, trektochten en expedities. Certificering is gebaseerd op inzet en vaardigheid van de deelnemers tijdens de gehele cursus, 100% aanwezigheid is hiervoor voor noodzakelijk. Deelnemers moeten minstens 16 jaar oud zijn om te participeren in deze cursus. Wie nog geen 18 jaar is heel schriftelijke toestemming nodig van ouder of voogd. Medische kennis vooraf is niet noodzakelijk.

Locatie

De cursus vindt plaats in en rondom het terrein van het Stayokay Hostel Soest, gelegen in een bosrijke omgeving met de Soester Duinen op steenworp afstand.

Overnachten op de cursuslocatie

Het is mogelijk tegen een klein bedrag te overnachten inclusief maaltijden op de cursuslocatie. Voor diegenen die blijven verzorgen we een avondactiviteit in stijl!

Maatwerk

De Wildernis First Aid cursus is ook te boeken als een op maat gemaakte in company cursus. We kunnen de cursus afstemmen op de doelgroep en de prakVjk aanpassen naar een specifieke outdoor sport of wildernis omgeving. Neem contact op voor een programma op maat voor jouw organisatie via info@360explore.com of bel met Niels op 06-18885563.

Cursuskosten

€295 p.p.
 Optioneel: overnachting, diner & ontbijt op de cursuslocatie (Soest) - €48 p.p.

Inclusief

2-daagse cursus o.l.v. artsen getraind in wildernis en expeditie geneeskunde begeleiding door UIMLA International Mountain Leader

cursusmateriaal

zaalhuur

certificaat


lunch & drankje en onbeperkt koffie & thee tijdens de cursus

Exclusief

Heen & terugreis naar de cursus locatie


Optioneel diner, overnachting & ontbijt op de cursuslocatie


Persoonlijke uitgaven aan drankjes & snacks buiten wat het programma aangeeft.

Curriculum

Sponsoring

Accreditatie

Benefiet

Instructeurs

Programma

Programma

Dag 1 | Introducties, assessment workshops & basis vaardigheden eerste hulp

Tijdens deze cursus leer je de benadering van een slachtoffer, hoe je een slachtoffer systematisch beoordeeld, afwijkingen herkennen in je lichamelijk onderzoek en wat te doen terwijl je wacht op hulp. We behandelen de inhoud van je medische kit en we zullen ingaan op algemene en wildernis gerelateerde ziektebeelden en levensreddende handelingen hiervoor.

  • handelen in noodsituaties; 

  • eerste benadering van de patiënt; 

  • workshops patient assessment; 

  • botbreuken, wondbehandeling en workshop spalken/immobilisatie. 


 

Dag 2 | Scenario's, theorielessen, workshops & afsluiting

  • evacuatie en workshop patiënt verplaatsen;

  • hypo- en hyperthermie; 

  • verdrinking en bliksem; 

  • medische noodgevallen; 

  • workshop medical kit.

 

Dag 3-5 | Aansluitende verdiepingsdagen m.b.t. WFA to WFR bridge (zie certificering)

 

Berg module

Deze dag is een verdieping met het thema berggeneeskunde. Alle onderwerpen die aan bod komen hebben te maken met extreme hoogte en extreme kou. Er wordt uitgegaan van de basiskennis die is opgedaan Vjdens de WFA en de prakVjk zal hierop voort borduren. 
Datum t.b.a.

 

Trauma, spalk en botbreuken module 
Deze dag is een diepgang van de trauma onderwerpen die aan bod zijn gekomen Vjdens de WFA. Verschillende soorten letsels komen aan bod waarbij wordt ingegaan op hoe ze ontstaan en hoe je ze kunt behandelen. Er zal ook sVl gestaan worden bij het spalken van breuken, het behandelen van wonden en het verplaatsen van een slachtoffer. 


Datum t.b.a.

 

Medische noodgevallen module

Tijdens deze verdiepingsdag worden de meest voorkomende -niet traumaVsche- klachten besproken die je Vjdens een expediVe of reis tegen kunt komen. Het gaat hier om problemen die directe zorg nodig hebben.

Datum t.b.a.