Toegevoegd aan je winkelwagen

Ik ga bestellen Verder winkelen
Sam XT Tourniquet Oranje
Product
€32.70

De SAM XT Extremity Tourniquet is de nieuwste tourniquet, speciaal ontwikkeld voor een snelle en betrouwbare afbinding van de extremiteiten. Door het innovatieve design van de SAM XT  heeft de tourniquet minder draaibewegingen nodig met de windas. Bovendien krijgt men bij het aandraaien van de SAM XT een bevestiging als de band stevig genoeg is aangetrokken.

 

Te veel speling in de band is een veel gemaakte fout bij het gebruik van tourniquets. Door de SAM XT ‘Truforce’ gesp wordt de tourniquet automatisch vergrendeld bij een vooraf bepaalde hoeveelheid kracht, waardoor bijna alle speling in de tourniquet wordt geëlimineerd. Door de tourniquet te ‘clicken’, aan te draaien en te vergrendelen ontstaat een zeer effectieve tourniquet.

 

De SAM XT heeft alle voordelen van de meest gebruikte tourniquets gecombineerd, zoals een brede band en een metalen windas. Bovendien maakt de automatische gesp de tourniquet zeer eenvoudig en snel bij zelfapplicatie. Vooral bij tactische eenheden van politie en defensie is zelfapplicatie een belangrijk aspect.

Het ‘clickende” geluid van de gesp maakt deze tourniquet uniek en bevestigt de gebruiker dat de tourniquet strak genoeg is aangedraaid.