Toegevoegd aan je winkelwagen

Ik ga bestellen Verder winkelen
CELOX Granules
Product
€21.75

Celox korrels zijn een revolutionair hemostaticum welke gebruikt kunnen worden om op een snelle en effectieve manier een wond te stelpen. Na het openmaken van de verpakking worden de granules direct in de wond gestrooid en enkele minuten aangedrukt door middel van een kompres. Stolling wordt binnen enkele minuten bereikt. Tenslotte wordt de wond eenvoudig schoon gespoeld met fysiologisch zout.

De Celox Granules worden vooral bij meer opervlakkige wonden gebruikt. Bij diepere wonden kan het Celox gaas worden gebruikt.

Celox is een revolutionair hemostaticum met buitengewone stollingseigenschappen. Dit is uitgebreid onderzocht in wondmodellen waarin de capaciteit om ernstig arteriële bloedingen te stelpen herhaaldelijk is aangetoond. Celox granules gaan een kruisreactie aan met rode bloedcellen en vormen zo een stevig stolsel onafhankelijk van het natuurlijke stollingsmechanisme van het lichaam. Celox kan door professionele als non-professionele hulpverleners worden gebruikt, vereist geen training, is niet toxisch en veroorzaakt geen thermische reactie. De functie van Celox wordt niet beïnvloed door externe factoren zoals lichaamstemperatuur (onderkoeling of verhitting). De wond is later gemakkelijk schoon te spoelen met fysiologisch zout.

Celox wordt wereldwijd zowel pre-hospitaal gebruikt door o.a. militairen, politie, eerste hulpverleners en ambulancepersoneel.

 

Wat is Celox en hoe werkt het?

Celox is een poedervormig hemostaticum dat bestaat uit de polysacharide chitosan. Het is afgeleid van chitine, een complexe koolhydraat welke voorkomt in het exoskelet van schaaldieren zoals garnalen. Naast andere factoren die de reactie met het bloed bevorderen bevat Celox kleine positief geladen deeltjes chitosan. Deze deeltjes, geëxtraheerd uit garnalen,  gaan een kruisreactie aan met rode bloedcellen en vormen zo een stevig stolsel dat een plug vormt op de plaats van de bloeding, onafhankelijk van het natuurlijke stollingsmechanisme van het lichaam.

Van chitosan is bekend hoe het wordt afgebroken. De chitosan granules die achterblijven in het lichaam worden afgebroken door lysozyme, een lichaamseigen enzym welke aanwezig is in tranen, speeksel en slijm. Dit wordt omgezet in glucosamine, een suiker dat reeds aanwezig is in het lichaam.

Klik hier voor meer informatie over chitosan.

 

Eigenschappen

  • Stolt arteriële bloedingen
  • Genereert geen warmte
  • Werkt bij gehepariniseerde patiënten
  • Werkt onder hypothermische omstandigheden
  • Gebruiksvriendelijk
  • Geen neven-effecten
  • Licht, mobiel, eenvoudig toepasbaar
  • Celox is betaalbaar
  • Celox is gemakkelijk te verwijderen
  • Celox is verkrijgbaar in korrels of geïmpregneerd in verband en als applicator

Voor meer informatie zie: http://www.celoxmedical.com