Toegevoegd aan je winkelwagen

Ik ga bestellen Verder winkelen
CELOX Gauze Z-Fold
Product
€51.50

Het Celox gaas is het nieuwste product in de innovatieve Celox lijn. Celox Gauze combineert het revolutionaire Celox stollingsmiddel geïmpregneerd in een gaas en stopt levenbedreigende bloedingen. Het multifunctionele gaas is te gebruiken voor de wondbehandeling van zowel diepe als oppervlakkige bloedingen. Celox is eenvoudig in gebruik, veilig voor de patiënt en eenvoudig te verwijderen uit een wond.

Celox is een revolutionair hemostaticum met buitengewone stollingseigenschappen. Dit is uitgebreid onderzocht in wondmodellen waarin de capaciteit om ernstig arteriële bloedingen te stelpen herhaaldelijk is aangetoond. Celox granules gaan een kruisreactie aan met rode bloedcellen en vormen zo een stevig stolsel onafhankelijk van het natuurlijke stollingsmechanisme van het lichaam. Celox kan door zowel professionele als non-professionele hulpverleners worden gebruikt, vereist geen training, is niet toxisch en veroorzaakt geen thermische reactie. De functie van Celox wordt niet beïnvloed door externe factoren zoals lichaamstemperatuur (onderkoeling of verhitting). De wond is later gemakkelijk schoon te spoelen met fysiologisch zout.

Celox wordt wereldwijd gebruikt door o.a. militairen, politie, eerste hulpverleners en ambulancepersoneel.

 

Wat is Celox en hoe werkt het?

Celox is een poedervormig hemostaticum dat bestaat uit de polysacharide chitosan. Het is afgeleid van chitine, een complexe koolhydraat welke voorkomt in het exoskelet van schaaldieren zoals garnalen. Naast andere factoren die de reactie met het bloed bevorderen bevat Celox kleine positief geladen deeltjes chitosan. Deze deeltjes, geëxtraheerd uit garnalen,  gaan een kruisreactie aan met rode bloedcellen en vormen zo een stevig stolsel dat een plug vormt op de plaats van de bloeding, onafhankelijk van het natuurlijke stollingsmechanisme van het lichaam.

Van chitosan is bekend hoe het wordt afgebroken. De chitosan granules die achterblijven in het lichaam worden afgebroken door lysozyme, een lichaamseigen enzym welke aanwezig is in tranen, speeksel en slijm. Dit wordt omgezet in glucosamine, een suiker dat reeds aanwezig is in het lichaam.

Klik hier voor meer informatie over chitosan.

Eigenschappen

  • Stolt arteriële bloedingen
  • Genereert geen warmte
  • Werkt bij gehepariniseerde patiënten
  • Werkt onder hypothermische omstandigheden
  • Gebruiksvriendelijk
  • Geen neven-effecten
  • Licht, mobiel, eenvoudig toepasbaar
  • Celox is betaalbaar
  • Celox is gemakkelijk te verwijderen
  • Celox is verkrijgbaar in korrels of geïmpregneerd in verband en als applicator

Voor meer informatie zie: http://www.celoxmedical.com